Saturday, 14 January 2012

Kerja Sebagai Seorang Ejen Takaful

Mungkin ramai yang tak tahu, tugas2 sebagai seorang ejen. Waktu kerja yg sebenarnya hanya separuh daripada kerja makan gaji iaitu 8 jam. Secara puratanya hanya 4 jam sehari sahaja....

1) Isnin, Rabu dan Jumaat - Meeting @ sharing aktiviti pada pagi hari sahaja di Agensi atau nama lainnya markas. Selepas itu aktiviti bebas.

2) Tap Market dengan buka Booth seperti di PKNS Shah Alam, Giant Batu Caves, Tesco Setia Alam, Plaza Alam Sentral dan Pasar Tani Shah Alam. Kebiasaan nya menjaga booth hanya 4 jam sahaja bagi setiap shift @ giliran.

 Booth PKNS Shah Alam

3) Selain daripada Agensi kita juga menjalankan aktiviti Blitz bagi mendekati prospect yg sibuk @ tak berkesempatan mendengar tentang Takaful. Selain itu, aktiviti ni sangat bagus bagi menambahkan keyakinan dan keberanian setiap ejen.


 Projek Blitz di Sekitar Shah Alam

4) Selain mencari sale, setiap ejen perlu lah sentiasa bersifat positif dan bersemangat. Oleh itu Training Development dari Agensi dan Prudential adalah wajib dihadiri. Kita boleh tengok betapa ceria nya mereka semua.

 Annual Planning Workshop

 Event Prudential di Genting Highland

Training Prudential

Bagi sesiapa yang berminat menjadi ejen Prudential secara Full Time @ Part Time untuk tambah pendapatan dan membantu orang yang kesusahan, boleh lah menghubungi saya Khafiz, 017-3277423 atau email mohdkhafiz@prupartner.com.my