Friday, 20 May 2011

Trip to Kota Kinabalu, Sabah (Day 3)

Sambungan....

Hari terakhir mcm biasa bgn awal, siap sarapan dlm pukul 8. Kita org bertolak ke Jeti dekat je dgn Hotel kita org duduk. Ada 4 pulau sekitar kawasan ni yg biasa pelancong pergi. Antaranya Mamutik, Gaia dan lain2 aku dh x ingat. Yang paling dekat dan cantik coral dia yg bagus utk snorkeling adalah Pulau Mamutik. Tiket 1 kepala RM7, Jeti Charge RM3, sewa snorkeling set RM10 lepas tu kena bayar lagi kat Pulau plak nak masuk RM3 lagi. Pokoknya semua kena bayar, nasib baik nak mandi laut x kena bayar lagi. Kaya betul dia org nih.....


Ni lah Jeti nyer....



Naik bot laju ni lebih kurang 20minit, tapi masyallah... mcm nak terkeluar isi perut. Terhentak2 sbb lawan ombak.





Ikan parang, jinak betul. Lalu bawah jeti jer... Air dia mmg jernih.


Sekitar kawasan snorkeling, ada gak org yg Sun Bath kat sini...

Habis jer melawat kat Pulau kita org balik ke KK dan terus ke Airport. Flight pukul 6.30 petang. Habis lah trip ke KK yg amat indah dlm hidup aku coz dpt bawak anak bini sekali. :)

~sekian~