Wednesday, 23 March 2011

Nak Cari Patin... Nak Cari Patin....

Selasa semalam, aku nak balik ke Sungai Buloh dari kampung kat Bera. Ada member kirim ikan patin, sepanjang sungai Temerloh tu ada byk kedai buka tapi aku x mau singgah coz belum cucuk duit. Lepas withdraw duit, ngat nak beli sebelum masuk highway. Malangnya, semua kedai tepi jalan abis stock Patin... Hairan bin Ajaib... Dia org ckp byk habis stock, org beli byk utk kenduri kahwin.

Tapi mmg betul, setiap kenduri kahwin kat Bera ni menu dia ikan patin masak tempoyak. Mungkin dah trend skrg kot. Mana tidaknya, ayam pon skrg dah mahal sampai RM8 sekilo. Ayam mkn McD kot bukan dedak sebab tu mahal.

Pusing punya pusing, masuk Kampung Bangau baru jumpa port bela ikan. Beli direct dari tokey, dapat lah special price... hehehehe, save duit aku sket lepas buat bayar tol sampai KL 

 Mak cik tu usyar ikan yg sesuai utk aku...

 Bakal jd tokey ikan patin ni....

Bosan Mila tunggu ikan nak naik...

Kesimpulannya, Mak Cik tu close 3 kes ikan patin dgn aku. Semua nya 3 kg saja... 1 kg utk aku yg lain utk org yg kirim...

p/s: kang klau dah duit byk nak buat projek ni lah, demand dia leh tahan gak