Wednesday, 23 March 2011

Fadzli @ Geng Botak Admitted kt DEMC

Ada sorang member aku kat Alam Flora ni masuk DEMC pasal terlebih kalsium... Dia kata terlebih minum susu. Yang musykil mcm mana terlebih minum susu pon jd masalah yerk...

Ni lah Fadzli, kesian dia. Time ni tak boleh gelak siot, baru lepas operate, so kita org semua serius jerk....

Apa yang dia kata, susu yang terlebih dos tu accumulate kat buah pinggang dia kemudian dia blok salur air kencing yang ke pundi. Tu yg senak x hengat sblm masuk DEMC. So, dia operate masukkan salaur sementara utk bypass dr buah pinggang yg bengkak tu. Lepas tu utk laser kat betu kalsium kena tunggu buah pinggang surut dari bengkak dulu... kesimpulannya, 3 operation dia kena buat :-
1) Masukkan salur sementara
2) Pecah kan batu kalsium
3) Keluarkan salur balik

Nasib baik member di taja sepenuhnya oleh Alam Flora, tu pon limit RM20 ribu sahaja, Lebih bayar sendiri yer.... Bil sepenuhnya tak tahu lagi. Nanti aku update....

Ni ler budaknya yg dtg melawat dan kaki buat lawak jer.... Yg berdiri tu dah jd client aku skrg...

Kesimpulannya, sediakan payung sebelum hujan, kalau yang naik motor sediakan baju hujan plak coz kita tak tahu bila hujan nak turun. Ingatkan panas sepanjang hari, rupa2nya hujan di tgh hari... Medical Card personal penting utk kita, walaupun Comp dah cover tetapi kena ingat Comp cover ketika masih kerja ngn dia tapi bila dah berhenti @ pencen baru nak amik sure mahal gila time tuh coz umur dah ningkat dan berisiko tinggi. Boleh jugak amik tapi yang penting sihat dan bebas dari darah tinggi @ kencing manis.....

Sekian